Produkcja żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Filia nr 1
(1)
Filia nr 3
(1)
Filia nr 6
(1)
Autor
Harari Yuval Noah (1976- )
(1)
Liberti Stefano (1974- )
(1)
Mętrak-Ruda Natalia
(1)
Nicewicz-Staszowska Ewa
(1)
Shapiro Paul
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Przynależność kulturowa
Literatura włoska
(1)
Temat
Literatura polska
(5280)
Polska
(4782)
Poezja polska
(4315)
Kobieta
(3640)
Powieść angielska
(2357)
Produkcja żywności
(-)
Rodzina
(2286)
Regionalia
(2209)
Pamiętniki polskie
(2132)
Powieść amerykańska
(1999)
Literatura dziecięca polska
(1959)
Przyjaźń
(1870)
Tajemnica
(1836)
Miłość
(1795)
Historia
(1715)
Opowiadanie polskie
(1591)
Relacje międzyludzkie
(1541)
Śledztwo i dochodzenie
(1528)
Język polski
(1483)
Literatura młodzieżowa polska
(1447)
Literatura
(1409)
Zabójstwo
(1397)
Parczewski Alfons (1849-1933)
(1392)
Publicystyka polska
(1305)
Filozofia
(1290)
II wojna światowa (1939-1945)
(1240)
Powieść francuska
(1235)
Literatura piękna polska
(1194)
Pisarze polscy
(1105)
Biblioteka Muzeum w Kaliszu
(1095)
Wojna 1939-1945 r.
(1073)
Relacja romantyczna
(1067)
Sztuka
(1036)
Literatura piękna amerykańska
(1030)
Żydzi
(1020)
Kultura
(1014)
Wojsko
(1000)
Dramat polski
(973)
Audiobook
(943)
Zwierzęta
(900)
Powieść niemiecka
(869)
Warszawa
(846)
Dedykacja
(843)
Nastolatki
(840)
Powieść rosyjska
(829)
Kalisz
(800)
Trudne sytuacje życiowe
(764)
Życie codzienne
(762)
Małżeństwo
(760)
Polityka
(750)
Magia
(735)
Rodzeństwo
(719)
Sekrety rodzinne
(711)
Dzieci
(701)
Uczucia
(690)
Dziecko
(670)
Powieść młodzieżowa polska
(667)
Dziewczęta
(625)
Policjanci
(613)
Wielkopolska
(609)
Prawo
(602)
Władcy
(563)
Psychologia
(562)
Podróże
(558)
Polacy za granicą
(554)
Arystokracja
(553)
Fantastyka
(534)
Wybory życiowe
(529)
Literatura piękna angielska
(526)
Parczewski, Alfons (1849-1933)
(514)
Powieść polska
(508)
Lektura szkolna
(504)
Opowiadanie dziecięce polskie
(492)
Literatura francuska
(487)
Osoby zaginione
(483)
Dziennikarze
(480)
Religia
(474)
Matematyka
(470)
Boże Narodzenie
(467)
Pieczęć
(467)
Język angielski
(465)
Zakochanie
(461)
Teatr
(457)
Filatelistyka
(446)
Nauka
(446)
Wychowanie
(443)
Muzyka
(442)
Proza polska
(439)
Literatura rosyjska
(438)
Matki i córki
(438)
Teatr polski
(437)
Fizyka
(423)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(421)
Uczniowie
(418)
Poszukiwania zaginionych
(415)
Pisarze
(408)
Politycy
(407)
Przyroda
(403)
Kościół katolicki
(402)
Uprowadzenie
(402)
Polityka międzynarodowa
(401)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Świat
(1)
Gatunek
Reportaż
(2)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Kulinaria
(1)
Nauka i badania
(1)
Ochrona środowiska
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Jedzenie na naszym talerzu to ostatnie ogniwo globalnego systemu produkcji żywności, który prowadzi wprost do zagłady Ziemi. Warto być tego świadomym wybierając się do supermarketu. Zmowa koncernów spożywczych i finansistów doprowadziła do powstania firm-szarańczy, które produkują żywność na masową skalę, jak najmniejszym możliwym kosztem. Jedynym ich celem są szybkie zyski. Rabują zasoby naturalne, aż do całkowitego ich wyczerpania. Zniszczywszy jedno miejsce przenoszą się gdzie indziej, dokładnie tak, jak robi to stado szarańczy. (...) Dziennikarz ostrzega: obecny system żywieniowy jest nie do utrzymania. Pora poważnie się zastanowić, co dalej. [empik.com]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 W (1 egz.)
Filia nr 6
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Historia dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja, nabiał i skórę sprawia, że przemysłowa hodowla miliardów zwierząt stała się ze wszech miar szkodliwa. Nie ma nic naturalnego w kurze, której podaje się stymulatory wzrostu i hoduje w szopie z kilkudziesięcioma tysiącami innych, ani w krowie czy świni, które wraz z paszą wchłaniają obłędne ilości antybiotyków. Dlatego trwają zaawansowane prace nad produkcją i komercjalizacją czystego mięsa - prawdziwego mięsa - tworzonego bez udziału zwierząt. Naukowcy zapewniają, że rozwój mięsa z tkanki zwierzęcej nie da fałszywego mięsa, tak jak sklonowanie owcy nie doprowadziło do powstania fałszywej owcy. Wręcz przeciwnie: techniki laboratoryjne pozwalają uzyskać mięso nieskażone hormonami, pestycydami, bakteriami E. coli czy konserwantami. W tej przełomowej książce doktor Paul Shapiro opowiada szaloną historię wizjonerskich wynalazców, laboratoria naukowe i inwestorów, których celem jest postawienie na naszych stołach pierwszych na świecie produktów zwierzęcych wyhodowanych bez zwierząt. Paul Shapiro napisał aktualną i pouczającą książkę o ekscytującej transformacji, która czeka sposób produkcji jedzenia. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63/64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej