Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(4)
Branch
Biblioteka główna
(1)
Filia nr 1
(1)
Filia nr 4
(1)
Filia nr 12
(1)
Author
Tomaszewska-Bolałek Magdalena
(1)
Year
2020 - 2025
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Dziedzictwo kulinarne
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kultura stołu
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Subject: place
Polska
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Historia
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Tradycje kulinarne Polski / Magdalena Tomaszewska-Bolałek. - Warszawa : Hanami Radosław Bolałek, 2023. - 350, [2] strony : fotografie, ilustracje, portrety ; 24 cm.
Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Publikacja wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. Znalazło się w niej miejsce dla kuchni sarmackiej, a także regionalnej. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej oraz 19 prostych przepisów na mniej znane dania z różnych części Polski. [empik.com]
This item is available in 4 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. II 095521 WPN (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 63/64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 056668 F4 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 012863 F12 [F12 wypożyczalnia Toruńska] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again