Żywność prozdrowotna
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(6)
Forma i typ
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(4)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka główna
(2)
Filia nr 2
(2)
Filia nr 3
(1)
Filia nr 4
(1)
Filia nr 12
(2)
Autor
Amsterdamski Piotr (1955-2008)
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Drukort Magdalena
(1)
Górecka Danuta (1956- )
(1)
Kirschner-Brouns Suzann
(1)
Kołodziejczyk Grzegorz
(1)
Michalak Agata (1987- )
(1)
Michalsen Andreas
(1)
Sandmann Friedrich-Karl
(1)
Servan-Schreiber David (1961-2011)
(1)
Szeżyńska-Maćkowiak Krystyna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Literatura polska
(5280)
Polska
(4782)
Poezja polska
(4315)
Kobieta
(3614)
Powieść angielska
(2357)
Żywność prozdrowotna
(-)
Rodzina
(2280)
Regionalia
(2209)
Pamiętniki polskie
(2132)
Powieść amerykańska
(1999)
Literatura dziecięca polska
(1959)
Przyjaźń
(1860)
Tajemnica
(1825)
Miłość
(1788)
Historia
(1715)
Opowiadanie polskie
(1591)
Relacje międzyludzkie
(1532)
Śledztwo i dochodzenie
(1523)
Język polski
(1483)
Literatura młodzieżowa polska
(1447)
Literatura
(1408)
Parczewski Alfons (1849-1933)
(1392)
Zabójstwo
(1387)
Publicystyka polska
(1305)
Filozofia
(1289)
II wojna światowa (1939-1945)
(1236)
Powieść francuska
(1235)
Literatura piękna polska
(1194)
Pisarze polscy
(1105)
Biblioteka Muzeum w Kaliszu
(1095)
Wojna 1939-1945 r.
(1073)
Relacja romantyczna
(1065)
Sztuka
(1034)
Literatura piękna amerykańska
(1030)
Żydzi
(1016)
Kultura
(1013)
Wojsko
(1000)
Dramat polski
(973)
Audiobook
(901)
Zwierzęta
(898)
Powieść niemiecka
(869)
Warszawa
(846)
Dedykacja
(842)
Nastolatki
(838)
Powieść rosyjska
(829)
Kalisz
(800)
Trudne sytuacje życiowe
(762)
Życie codzienne
(757)
Małżeństwo
(755)
Polityka
(750)
Magia
(730)
Rodzeństwo
(714)
Sekrety rodzinne
(703)
Dzieci
(693)
Uczucia
(689)
Dziecko
(670)
Powieść młodzieżowa polska
(667)
Dziewczęta
(621)
Wielkopolska
(609)
Policjanci
(602)
Prawo
(602)
Psychologia
(562)
Władcy
(561)
Podróże
(556)
Arystokracja
(553)
Polacy za granicą
(553)
Fantastyka
(534)
Literatura piękna angielska
(526)
Wybory życiowe
(523)
Parczewski, Alfons (1849-1933)
(514)
Powieść polska
(508)
Lektura szkolna
(504)
Opowiadanie dziecięce polskie
(492)
Literatura francuska
(487)
Osoby zaginione
(476)
Dziennikarze
(475)
Religia
(474)
Matematyka
(470)
Pieczęć
(467)
Boże Narodzenie
(465)
Język angielski
(465)
Teatr
(457)
Zakochanie
(457)
Filatelistyka
(446)
Nauka
(445)
Wychowanie
(443)
Muzyka
(442)
Proza polska
(439)
Literatura rosyjska
(438)
Teatr polski
(437)
Matki i córki
(436)
Fizyka
(423)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(421)
Uczniowie
(417)
Poszukiwania zaginionych
(411)
Pisarze
(406)
Politycy
(406)
Przyroda
(403)
Kościół katolicki
(402)
Polityka międzynarodowa
(401)
Przestępczość zorganizowana
(401)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Poradnik
(4)
Książka kucharska
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(4)
Kulinaria
(3)
Styl życia, moda i uroda
(2)
Inżynieria i technika
(1)
Ochrona środowiska
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Obserwowane od kilkunastu lat wzmożone zainteresowanie konsumentów zdrowiem oraz żywnością i związaną z tym zmianą zachowań żywieniowych przyczyniły się do rozwoju nowego segmentu żywności prozdrowotnej. Obecności składników prozdrowotnych w tego rodzaju żywności przypisuje się rolę wspomagającą w zapobieganiu niektórym schorzeniom. Prowadzenie działań promujących zachowania prozdrowotne jest jednym z ważnych elementów strategii żywienia. Niniejsze opracowanie ma pomóc w zrozumieniu roli różnych składników żywności w utrzymaniu dobrego zdro­wia. Przedstawiono w nim funkcję tych składników oraz za­gadnienia surowcowe i technologiczne związane z produk­cją żywności o charakterze prozdrowotnym. [opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 094522 WPN (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce logo: Book&Cook.
Czy wiesz, co kryje się pod hasłem superfood? To produkty odznaczające się wyjątkowo dużą wartością odżywczą, obfitujące w składniki niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji. Do superżywności zaliczają się nie tylko egzotyczne odkrycia w rodzaju komosy ryżowej, jagód goji czy spiruliny, ale także artykuły znane w polskiej kuchni od wieków! Takie swojskie składniki, jak: buraki, jarmuż, kiszona kapusta, dynia, płatki owsiane czy kasza jaglana, również mają nieprzeciętne walory prozdrowotne. W naszej książce znajdziesz przepisy na różnorodne specjały przyrządzane wyłącznie z krajowej superżywności. Są to przekąski, sałatki, zupy, a nawet dania obiadowe i desery świetnie wpisujące się w polską tradycję kulinarną. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 12
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641.564 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Soczysty, dojrzały pomidor w środku lata czy jego blady cień z holenderskiej uprawy całorocznej? Oto pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków. Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów na sklepowych półkach, z zachwytu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, dobre i zdrowe. Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, potrzebni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta książka. [nota wydawcy]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 W (1 egz.)
Filia nr 4
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 048723 F4 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na stronie tytułowej błędna nazwa współautora, prawidłowa: Suzann Kirschner-Brouns.
Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby skóry, reumatyzm… Choroby przewlekłe w siedemdziesięciu procentach spowodowane są niewłaściwym odżywianiem. Jedząc to, co dla nas dobre, i mądrze poszcząc, możemy uwolnić się od wielu dolegliwości, wzmocnić w organizmie procesy samonaprawcze i wydłużyć życie. Prof. dr Andreas Michalsen w swojej najnowszej książce mówi o dobroczynnych skutkach zdrowego żywienia oraz postu leczniczego. Opiera się na faktach, najnowszej wiedzy medycznej, własnej praktyce lekarskiej oraz historiach pacjentów. Proponuje skuteczne programy terapeutyczne do leczenia najczęstszych chorób przewlekłych. [swiatksiazki.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 W (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Rak tkwi uśpiony w każdym z nas. Od nas zależy, czy zdołamy się przed nim obronić! Naturalne metody walki z rakiem i ryzykiem nowotworów.
Autor, Dr Servan-Schreiber jest neurochirurgiem i psychiatrą, zajmuje się terapią osób cierpiących na nowotwory. W swojej książce odpowiada na pytanie jak żyć z rakiem - przedstawia nowe koncepcje walki z nowotworami, wliczając w to antyrakowe diety i pokarmy. Wskazuje także odpowiedni, antyrakowy styl życia oraz sposoby stymulowania naturalnych mechanizmów obronnych orgaznimu do walki z nowotworami. [empik.com]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 092278 WPN (1 egz.)
Filia nr 3
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 C (1 egz.)
Książka
W koszyku
Polski superfood : jabłko, burak, jarmuż, dynia, jaglanka... / [redakcja Magdalena Drukort]. - Poznań : Olimp, Copyright 2021. - 159, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Na okładce : jabłko, burak, jarmuż, dynia, jaglanka... przepisy na koktajle, sałatki, zupy, a nawet dania obiadowe i desery, które mają mega moc.
Czy wiesz, co kryje się pod hasłem superfood? To produkty odznaczające się wyjątkowo dużą wartością odżywczą, obfitujące w składniki niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji. Do superżywności zaliczają się nie tylko egzotyczne odkrycia w rodzaju komosy ryżowej, jagód goji czy spiruliny, ale także artykuły znane w polskiej kuchni od wieków! Takie swojskie składniki, jak: buraki, jarmuż, kiszona kapusta, dynia, płatki owsiane czy kasza jaglana, również mają nieprzeciętne walory prozdrowotne. W naszej książce znajdziesz przepisy na różnorodne specjały przyrządzane wyłącznie z krajowej superżywności. Są to przekąski, sałatki, zupy, a nawet dania obiadowe i desery świetnie wpisujące się w polską tradycję kulinarną. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 12
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 011990 F12 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej