Żywność pochodzenia zwierzęcego
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Filia nr 1
(3)
Filia nr 6
(1)
Autor
Harari Yuval Noah (1976- )
(1)
Iwaszkiewicz Karolina (1980- )
(1)
Joy Melanie (1966- )
(1)
King Barbara J
(1)
Mętrak-Ruda Natalia
(1)
Pluszka Adam (1976- )
(1)
Shapiro Paul
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Literatura polska
(5279)
Polska
(4782)
Poezja polska
(4315)
Kobieta
(3672)
Powieść angielska
(2351)
Żywność pochodzenia zwierzęcego
(-)
Rodzina
(2298)
Regionalia
(2208)
Pamiętniki polskie
(2131)
Powieść amerykańska
(1998)
Literatura dziecięca polska
(1958)
Przyjaźń
(1887)
Tajemnica
(1866)
Miłość
(1809)
Historia
(1716)
Opowiadanie polskie
(1591)
Relacje międzyludzkie
(1565)
Śledztwo i dochodzenie
(1556)
Język polski
(1483)
Literatura młodzieżowa polska
(1447)
Zabójstwo
(1417)
Literatura
(1408)
Parczewski Alfons (1849-1933)
(1392)
Publicystyka polska
(1305)
Filozofia
(1289)
II wojna światowa (1939-1945)
(1259)
Powieść francuska
(1235)
Literatura piękna polska
(1194)
Pisarze polscy
(1109)
Biblioteka Muzeum w Kaliszu
(1095)
Relacja romantyczna
(1076)
Wojna 1939-1945 r.
(1073)
Sztuka
(1038)
Literatura piękna amerykańska
(1029)
Żydzi
(1027)
Kultura
(1014)
Wojsko
(1001)
Dramat polski
(973)
Audiobook
(943)
Zwierzęta
(901)
Powieść niemiecka
(869)
Nastolatki
(853)
Dedykacja
(846)
Warszawa
(846)
Powieść rosyjska
(829)
Kalisz
(800)
Trudne sytuacje życiowe
(780)
Życie codzienne
(774)
Małżeństwo
(767)
Polityka
(757)
Magia
(749)
Rodzeństwo
(726)
Sekrety rodzinne
(726)
Dzieci
(704)
Uczucia
(699)
Dziecko
(670)
Powieść młodzieżowa polska
(665)
Dziewczęta
(635)
Policjanci
(631)
Wielkopolska
(609)
Prawo
(602)
Władcy
(566)
Podróże
(564)
Psychologia
(563)
Arystokracja
(557)
Polacy za granicą
(556)
Wybory życiowe
(539)
Fantastyka
(532)
Literatura piękna angielska
(525)
Parczewski, Alfons (1849-1933)
(514)
Powieść polska
(507)
Lektura szkolna
(504)
Osoby zaginione
(497)
Opowiadanie dziecięce polskie
(492)
Literatura francuska
(487)
Dziennikarze
(486)
Religia
(476)
Matematyka
(470)
Boże Narodzenie
(468)
Pieczęć
(467)
Język angielski
(465)
Zakochanie
(463)
Teatr
(457)
Nauka
(447)
Filatelistyka
(446)
Muzyka
(443)
Wychowanie
(443)
Matki i córki
(440)
Proza polska
(439)
Literatura rosyjska
(438)
Teatr polski
(437)
Poszukiwania zaginionych
(429)
Uczniowie
(426)
Fizyka
(423)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(421)
Pisarze
(415)
Politycy
(409)
Uprowadzenie
(408)
Przestępczość zorganizowana
(407)
Ludzie a zwierzęta
(403)
Przyroda
(403)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Publicystyka
(1)
Reportaż
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Biologia
(1)
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
Psychologia
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Weganie, wegetarianie i mięsożercy mogą się czuć, jakby żyli w różnych światach. Wielu z nich walczy o zrozumienie i szacunek dla swoich wyborów. Kiedy jednak próbują o nich rozmawiać, często spotykają się z postawami obronnymi lub atakiem. Powoduje to frustrację, a ta odbija się na relacjach. W rezultacie bliscy sobie ludzie – małżonkowie, partnerzy, przyjaciele, krewni – oddalają się siebie, bo nie wiedzą, jak poradzić sobie z dzielącymi ich różnicami. Na szczęście jest na to sposób. (...) To idealna książka dla tych, którzy chcą zadbać o swoje relacje, i dla tych, którym trudno przeskoczyć różnice światopoglądowe. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 159.9 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka, którą powinien przeczytać każdy, komu nieobojętne są losy zwierząt. Bohaterami "Osobowości na talerzu" są zwierzęta, które w świadomości większości ludzi funkcjonują najczęściej jedynie jako serwowane na obiad czy kolację dania. Tymczasem Barbara J. King, przytaczając wyniki najnowszych badań naukowych, a także opisując własne doświadczenia ze zwierzętami, udowadnia, że to żywe istoty posiadające osobowość, emocje i inteligencję. [empik.com]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63/64 (1 egz.)
Filia nr 6
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 59 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Historia dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja, nabiał i skórę sprawia, że przemysłowa hodowla miliardów zwierząt stała się ze wszech miar szkodliwa. Nie ma nic naturalnego w kurze, której podaje się stymulatory wzrostu i hoduje w szopie z kilkudziesięcioma tysiącami innych, ani w krowie czy świni, które wraz z paszą wchłaniają obłędne ilości antybiotyków. Dlatego trwają zaawansowane prace nad produkcją i komercjalizacją czystego mięsa - prawdziwego mięsa - tworzonego bez udziału zwierząt. Naukowcy zapewniają, że rozwój mięsa z tkanki zwierzęcej nie da fałszywego mięsa, tak jak sklonowanie owcy nie doprowadziło do powstania fałszywej owcy. Wręcz przeciwnie: techniki laboratoryjne pozwalają uzyskać mięso nieskażone hormonami, pestycydami, bakteriami E. coli czy konserwantami. W tej przełomowej książce doktor Paul Shapiro opowiada szaloną historię wizjonerskich wynalazców, laboratoria naukowe i inwestorów, których celem jest postawienie na naszych stołach pierwszych na świecie produktów zwierzęcych wyhodowanych bez zwierząt. Paul Shapiro napisał aktualną i pouczającą książkę o ekscytującej transformacji, która czeka sposób produkcji jedzenia. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63/64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej